BARCELONA - Phillip Cocu heeft voor een jaar bijgetekendbij Barcelona. Het contract van de Nederlandse international liepdeze zomer af. Beide partijen onderhandelden wekenlang over eennieuwe verbintenis. De 32-jarige middenvelder is tevreden over deuitkomst van de gesprekken. Van de nieuwe trainer Frank Rijkaardwas bekend dat hij Cocu graag in Barcelona wilde houden.

Barcelona deed Cocu in eerste instantie een voorstel, waarna deNederlander met een tegenbod kwam. Uiteindelijk is de middenvelder,die momenteel op vakantie is, akkoord gegaan met een lagerbasissalaris en een hoog premiestelsel. Daarmee boekte de nieuwevoorzitter Laporta een kleine overwinning.

De preses moet Barcelonafinancieel weer op orde zien te krijgen. Huurlingen Sorin enMendieta kregen te verstaan dat een langer verblijf in Barcelonaniet op prijs werd gesteld.

Vastgelegde bonus

In dat kader heeft Laporta Patrick Kluivert ook laten weten geengeld te hebben voor een contractueel vastgelegde bonus van 4,6miljoen. Als beide partijen niet tot overeenstemming komen over dekwestie dan kan de spits voor 1,8 miljoen euro naar een andere clubverhuizen. Barcelona doet nog wel pogingen Kluivert voor de club tebehouden.

De Catalaanse club presenteert dinsdag de Turkse doelman RustuRecber als nieuwe aanwinst. De international moet dinsdag nog hettweede deel van een medische keuring ondergaan. De keeper was eenmaand geleden al akkoord gegaan met een overgang naar Barcelona.Zijn contract bij de Turkse club Fenerbahce liep af.