HAMBURG - De transfer van Rafael van der Vaart van HSV naar Real Madrid is afgerond. Dat heeft de oud-middenvelder van Ajax maandag bevestigd op zijn persoonlijke website. "Dit is een droom die uitkomt", schrijft Van der Vaart.

De Oranje-international ondertekent een vijfjarig contract, zo bevestigde Real Madrid op de clubsite. Daarop stond verder te lezen dat Van der Vaart dinsdag wordt gepresenteerd.

De Spaanse recordkampioen zou volgens mediaberichten 13 miljoen euro betalen voor de international. HSV zou afhankelijk van successen van Real Madrid in het komende seizoen bovendien nog een premie van 2 miljoen euro kunnen opstrijken.

Sterke band

"Iedereen weet dat ik graag eens in Spanje wilde voetballen, omdat ik een sterke band heb met dat land", schrijft de 58-voudig international, die tevens dankwoorden richt aan HSV en de supporters van de club. "Sylvie en ik zullen jullie nooit vergeten", schrijft hij mede namens zijn echtgenote.

Van der Vaart ging in de zomer van 2005 van Ajax naar Hamburg. De 25-jarige middenvelder wordt de vijfde Nederlandse speler bij Real Madrid. Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Royston Drenthe staan er al onder contract.