PEKING - De Nederlandse hockeyers hebben maandag de tweede en laatste oefeninterland in Peking verloren. Oranje ging met 1-2 onderuit tegen Nieuw-Zeeland, de nummer elf van de wereldranglijst.

Jeroen Hertzberger maakte na een ruststand van 0-2 het Nederlandse doelpunt in de tweede helft.

De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans won eerder in Peking met 4-1 van gastland China. Middenvelder Timme Hoyng bleef in het duel met Nieuw-Zeeland, op het bijveld van het Olympisch hockeystadion, aan de kant. Hij had wat last van zijn spieren en kreeg daarom rust.

Oranje komt tot de openingswedstrijd van de Olympische Spelen volgende week maandag tegen Zuid-Afrika niet meer in actie. Wel traint de selectie van Oltmans nog verscheidene keren op de olympische locatie.

Comfortabel resort

De komende dagen nemen de hockeyers evenwel even afstand van de olympische drukte. Ze hebben maandag hun intrek genomen in een comfortabel resort aan de rand van Peking. "Even tot rust komen, even niet aan hockey denken", lichtte teammanager Robert van Maasakker toe.

"We doen alleen wat krachttraining. Donderdag keren we in het olympisch dorp terug en hervatten we het trainingsschema."

Lees alles over de Olympische Spelen oppeking.nusport.nl