LONDEN - Wesley Sneijder heeft zondag een blessure aan de kniebanden opgelopen. De middenvelder van Real Madrid schreeuwde het uit van de pijn toen hij na een duel met tegenstander Abou Diaby van Arsenal de linkerknie verdraaide.

Sneijder hield beide handen voor de ogen toen hij per brancard het speelveld verliet. Onderzoek in het ziekenhuis moet maandag uitwijzen of de international ook is gekwetst aan een kruisband.

Trainer Bernd Schuster van de kampioen van Spanje verwacht dat Sneijder voorlopig uit de roulatie is. "De dokter vertelde dat het er niet goed uit zag. Sneijder heeft veel pijn", aldus de coach, die in afwachting is van de komst van Rafael van der Vaart.

Bouma

Sneijder is mogelijk de tweede international in korte tijd die zwaar geblesseerd raakt. Bondscoach Bert van Marwijk kan de komende zes maanden bij het Nederlands elftal geen beroep doen op Wilfred Bouma. De verdediger van Aston Villa brak onlangs een kuitbeen.

Real Madrid verloor met 1-0 van Arsenal. Emmanuel Adebayor benutte een strafschop nadat ploeggenoot Robin van Persie was gevloerd.