SUNDERLAND - Ajax heeft zondag het Britse trainingskamp afgesloten met een zege op Sunderland (0-1). Klaas-Jan Huntelaar maakte in de 54e minuut het doelpunt. Miralem Sulejmani debuteerde even later bij de Amsterdamse club. Hij is genezen van een knieblessure.

Ajax begon de wedstrijd met de aanvallers Huntelaar, Dario Cvitanich en Luis Suarez. Ismail Aissati, Gabri en Rasmus Lindgren vormden het middenveld.

Net als tijdens het gelijke spel op vrijdag tegen Cardiff (0-0) werd duidelijk waarom Marco van Basten zijn ploeg nog met een centrale verdediger wil versterken. De trainer posteerde Vurnon Anita, van origine middenvelder, naast Oleguer Presas in het centrum van de defensie.

Spelen

Van Basten kan vanwege de Olympische Spelen nog niet beschikken over de verdedigers Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Urby Emanuelson.

De coach drong vorige week aan op de komst van Rob Wielaert. De verdediger ziet een overgang naar Amsterdam wel zitten maar Ajax en FC Twente hebben nog geen akkoord over de transfersom bereikt.