BUDAPEST - Heikki Kovalainen heeft zijn eerste zege in de Formule 1 te pakken. De Fin kreeg de zege in Hongarije cadeau toen de motor van leider Felipe Massa drie ronden voor de finish de geest gaf. Timo Glock en Kimi Räikkönen mochten Kovalainen vergezellen op het podium.

Felipe Massa reed een fantastische race in Hongarije, maar werd daar niet voor beloond. De Braziliaan, die bij de start meteen de beide McLarens te grazen nam, werd op drie ronden voor het eind door zijn Ferrari in de steek gelaten. De motorpech kostte hem niet enkel de zege, maar ook de WK-leiding.

Lekke band

WK-leider Lewis Hamilton kreeg halverwege de Grand Prix een lekke band en verloor daardoor heel wat plaatsen. De Brit wist wel nog punten te scoren, maar zijn vijfde plaats zou niet volstaan hebben om de eerste plaats in het kampioenschap vast te houden. Dankzij de pech van Massa blijft Hamilton toch leider.

Twee weken geleden vloog Timo Glock nog hard van de baan in Duitsland, maar de Duitser heeft niet aan snelheid ingeboet. In Hongarije hield Glock wereldkampioen Kimi Räikkönen van de tweede plaats. Voormalig wereldkampioen Fernando Alonso werd knap vierde voor Lewis Hamilton.