AMSTERDAM - Arsenal heeft zaterdag de eerste wedstrijd op het eigen toernooi om de Emirates Cup verloren. Juventus was dankzij een goal van David Trezeguet met 1-0 te sterk voor een erg jong Arsenal.

Eerder op de dag had Real Madrid met 2-1 van Hamburger SV gewonnen. Ruud van Nistelrooij scoorde een goal voor de Spaanse kampioen.

Volwassener

Arsenal en Juventus waren in Londen aan elkaar gewaagd. De twee ploegen waren desondanks wezenlijk verschillend. Waar Arsene Wenger overwegend jonge spelers in zijn team zette, kwamen de Italianen met een veel volwassener elftal voor de dag. Robin van Persie kwam in het duel niet in actie.

Ondanks dat de ploegen gelijk opgingen, was het Juventus dat in de 37e minuut op voorsprong kwam. Trezeguet stond bij een voorsprong ruim buitenspel, maar de scheidsrechter besloot dat de treffer van de Franse spits telde. Even daarvoor had hij een andere buitenspelgoal nog wel afgekeurd.

Ervaring

In het vervolg kwam Arsenal wel tot mooi voetbal, maar zelfs nadat Wenger met onder andere Emanuel Adebayor wat meer ervaring in zijn team bracht, kon de Engelse ploeg nauwelijks gevaar brengen.

Real Madrid was tegen HSV efficiënter voor de goal. In het voor Rafael van der Vaart beladen duel, dat de Nederlander vanaf de kant mocht bekijken terwijl de beide clubs nog altijd over zijn transfer praten, kwam de Spaanse ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Ruud van Nistelrooij dook voor de goal op en werd op maat bediend.

Gelijkspel

Kort na de rust kwam HSV terug. Mohamed Zidan was trefzeker voor de Duitsers, maar zijn treffer bracht de ploeg van trainer Martin Jol geen gelijkspel. Zes minuten voor tijd maakte Parejo alsnog het winnende doelpunt voor de Koninklijke.