HONGKONG - Jacco Verhaeren rekent tijdens de Olympische Spelen op vier medailles voor de Nederlandse zwemploeg. Volgens de technisch directeur van de KNZB zijn de plakken echter geen inkoppers.

"Dat is wel een verschil met vier en acht jaar geleden. In Sydney was Inge de Bruijn bijvoorbeeld torenhoog favoriet. De toppers zitten er nu tegenaan te schurken. Als ze alles goed doen, kunnen ze de kansen pakken die er liggen", aldus Verhaeren zaterdag.

Ranglijst

Verhaeren noemt een medaille op de 4x100 meter vrij bij de vrouwen en Marleen Veldhuis op de 50 vrij wel een 'zekerheidje'. "De vrouwen zijn wereldrecordhouders en Marleen staat met haar tijd op de 50 vrij tweede op de ranglijst. Maar we willen meer dan twee medailles. Pieter van den Hoogenband en Inge Dekker kunnen ook voor een succes zorgen. Al het hele seizoen hebben we goede prestaties neergezet. Ik verwacht dat we dat in Peking ook weer gaan doen."

Volgens de coach kan het aan de voorbereiding in ieder geval niet liggen. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen weken met zijn ploeg in Hongkong. "We hebben niks laten liggen en aan alle details gedacht. We zijn er klaar voor", aldus Verhaeren.