MONTREAL - Net als in het mannentennis staat ook bij de vrouwen de hoogste positie op de wereldranglijst onder druk. De Servische Ana Ivanovic, de mondiale nummer één, ging in de derde ronde van het toernooi in Montreal onderuit tegen de Oostenrijkse Tamira Paszek: 6-2 1-6 6-2.

Landgenote Jelena Jankovic, die wel doordrong tot de laatste acht, heeft aan een plek in de finale genoeg om Ivanovic van de troon te stoten.

Ivanovic maakte in Montreal haar rentree na de vroege uitschakeling op Wimbledon, in de derde ronde. De tennisster uit Belgrado stelde teleur in haar partij tegen de 17-jarige Paszek. Volgens Ivanovic was een duimblessure de oorzaak van haar matige spel.

"Ik was van plan om na dit toernooi rechtstreeks naar Peking te vliegen. Maar ik overweeg nu eerst een dokter in Europa te bezoeken", aldus de winnares van Roland Garros.

Het andere talent uit Belgrado, Jankovic, kende weinig moeite met de Canadese Stephanie Dubois: 6-3 6-2. Eerder schakelde de Servische een andere thuisspeelster uit, Aleksandra Wozniak.

Haten

"Ik hoop dat de mensen in Montreal me hierdoor niet gaan haten", glimlachte Jankovic. "In deze twee wedstrijden was het publiek in ieder geval duidelijk tegen me. Ik ben tevreden over de manier waarop ik daarmee ben omgegaan."

Jankovic speelt in de kwartfinales tegen Dominika Cibulkova uit Slowakije.