AMSTERDAM - Stef Clement keert terug bij de wielerploeg van de Rabobank. Hij tekent een tweejarig contract. De 25-jarige Nederlands kampioen tijdrijden kwam in het verleden uit voor de Rabo-opleidingsploeg en koos in 2005 voor het Franse Bouygues Telecom.

Clement begint bij de Nederlanse ploeg naar eigen zeggen aan de 'tweede fase' van zijn carrière. "Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling door drie jaar in buitenlandse dienst te rijden. Bij de Rabo-ploeg wil ik me verder ontwikkelen", zei Clement.

De Brabander reed eerder als amateur in dienst van Rabobank. Clement won vorig jaar bij de wereldkampioenschappen in Stuttgart brons op de tijdrit. De Nederlander eindigde zondag als 90e in de Ronde van Frankrijk.

Tjallingii

Rabobank legde eerder al Maarten Tjallingii (Silince-Lotto) en Nick Nuyens (Cofidis) vast voor volgend seizoen. "Met Clement halen we een renner in de ploeg die al het een en ander heeft laten zien", zegt algemeen directeur Harold Knebel van de wielerploeg.

"Aan de andere kant heeft hij nog niet de grenzen van zijn mogelijkheden ontdekt. De ploegleiding verwacht van Stef dat hij doorgroeit naar een hoog niveau. Wij willen hem alle mogelijkheden geven zich te ontwikkelen", aldus Knebel.

Clement komt tijdens de Olympische Spelen uit op de wegrace en de tijdrit. Hij is tweevoudig Nederlands kampioen in de race tegen de klok.

Tjallingii

"Ik wil zelf niet echt van een terugkeer spreken. Ik reed immers nog nooit voor de profploeg van Rabobank, dat is wel een heel verschil", zegt Clement in het Algemeen Dagblad.

De renner vloog donderdagavond naar Zuid-Korea. Daar bereidt hij zich voor de olympische tijdrit en wegrace.