UTRECHT - Willem van Hanegem mag de komende drie jaar hoofdtrainer in het betaald voetbal blijven. De KNVB verleende de oefenmeester van FC Utrecht donderdag de benodigde trainerslicentie UEFA Pro.

Van Hanegem bezocht deze week een internationaal trainerscongres in Duitsland en behaalde daarmee genoeg studiepunten om een verlenging van zijn licentie af te dwingen.

De coaches in het betaald voetbal moeten een bepaald aantal punten halen om hun licentie te behouden. Dit systeem is enkele jaren geleden ingesteld om een permanente educatie van de trainers te bewerkstelligen.

Bijwonen

Trainers kunnen onder meer studiepunten halen door het bijwonen van vergaderingen van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De 'Kromme' is echter geen lid van de CBV en het kostte de trainer van FC Utrecht daarom wat meer moeite om de benodigde punten te halen.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, maande Van Hanegem begin juni snel punten te scoren, anders zou hij zijn licentie kunnen kwijtraken.