ZEIST - De voetbalbond KNVB heeft het incident tussen PSV'er Ibrahim Afellay en scheidsrechter Jack van Hulten voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Afellay betichtte de arbiter woensdag na de wedstrijd tegen VVV-Venlo van grof taalgebruik.

"Hij zei: 'Rot op, vuile tyfushond' tegen me", brieste de PSV'er.

De aanklager betaald voetbal kan besluiten een onderzoek in te stellen naar de uitlatingen van Van Hulten. "Afellay dient dan overigens wel zijn bevindingen op papier te zetten", aldus een woordvoerder van de KNVB donderdag.

Getuige

Volgens Afellay was VVV'er Frank van Kouwen getuige van de scheldpartij van de scheidsrechter. "Van Hulten zelf zal het wel ontkennen, want hij moet dit seizoen natuurlijk nog een paar wedstrijden fluiten", sprak de international van het Nederlands elftal cynisch.

De scheidsrechter ontkende donderdag op Radio 538 de woorden van Afellay. "Ik heb hem een 'naar typetje' genoemd. Ik word nu beschuldigd van iets wat ik absoluut niet heb gezegd."

Gedrag

Van Hulten vindt dat Afellay tijdens de wedstrijd in Venlo vervelend gedrag vertoonde. "Ik ben de discussie tijdens het duel niet met hem aangegaan.

Vlak voor tijd kwam hij op me afgerend en riep dat ik de wedstrijd aan het verzieken was. Hij nam daarbij een dreigende houding aan en kwam met zijn hoofd bijna tegen mijn voorhoofd aan. Toen heb ik hem een 'naar typetje' genoemd."

VVV-verdediger Van Kouwen bevestigde later de woorden van Afellay, tot ongenoegen van Van Hulten. "Dan mag hij dat nog een keer verklaren als hij me recht in de ogen kijkt. Ik ga in conclaaf met de KNVB om de zaak te bespreken", besloot de arbiter.