AMSTERDAM - Ajax verwacht niet dat Cristian Chivu op korte termijn vertrekt bij de club. Algemeen directeur Arie van Eijden zei zondag: “Er heeft zich nog geen belangstellenden bij ons gemeld, dus er moet wel iets heel bijzonders gebeuren wil hij nu nog vertrekken.” De Roemeen heeft met Ajax de afspraak dat hij voor 1 juli - dinsdag - aan de club laat weten waar zijn toekomst ligt.

”Die afspraak heeft hij met Leo Beenhakker gemaakt”, zei Van Eijden. “Vorig jaar had hij dezelfde afspraak en toen heeft hij zich perfect aan die belofte gehouden, dus ik ga er vanuit dat hij dat nu ook zal doen. Er is daarnaast op dit moment gewoon heel weinig geld beschikbaar in het voetbal, dus dat zal ook wel meespelen.” Dat Beenhakker inmiddels niet meer bij Ajax in dienst is als technisch directeur, doet volgens Van Eijden niet ter zake.

Wesley Sonck

Hij bevestigde ook de interesse van de Amsterdamse club in de Belgische international Wesley Sonck. “Hij staat bij ons op een lijstje en de komende dagen gaan we over hem praten.” De 24-jarige Sonck, nu nog in dienst van Racing Genk, moet in de hoofdstad de opvolger worden van de weggestuurde Egyptenaar Ahmed Hossam (Mido).

Mido

De Noord-Afrikaan staat in de belangstelling van diverse clubs uit Spanje en Frankrijk. De spits bevestigde zondag tegenover de Amsterdamse zender AT5 in onderhandeling te zijn met Olympique Marseille. Maandag praat de aanvaller in de Zuid-Franse havenstad met de voorzitter van de club.

Lazio Roma

Mocht Ajax Sonck als zijn opvolger willen halen, dan ondervindt het daarbij concurrentie van Lazio Roma. De topscorer van Racing Genk staat volgens Genk-voorzitter Jos Vaessen ook in de belangstelling van de Italianen. Volgens ingewijden moet de schutter 5 miljoen euro opbrengen.

Ajax is voor Sonck geen onbekende club. De Belg groeide op bij Germinal Beerschot Antwerp en speelde daar nog toen Ajax in 1999 een belang nam in deze fusievereniging. De Amsterdammers bekrachtigden afgelopen week overigens de overdracht van het aandelenpakket in GBA - 72,5 procent - en zijn met ingang van 1 juli geen eigenaar meer. Wel wordt het samenwerkingsverband op technisch gebied voortgezet.