ROTTERDAM - Sparta kijkt naar de mogelijkheden om in de toekomst het Kasteel te verlaten. De Rotterdamse eredivisieclub wil de vleugels uitslaan naar een groter stadion.

"De plannen verkeren echter nog in een prematuur stadium", gaf algemeen directeur Peter Bonthuis van de roemrijke club maandag aan.

Bonthuis verklaarde maandag dat de vorig jaar ontworpen verbouwingsplannen van het Kasteel geen doorgang zullen vinden. Dit vanwege de te hoge financiële voorwaarden.

"Voor een nieuw stadion moet je zeker een jaar of vijf, zes uittrekken. We willen wel zo snel mogelijk aan de slag. Alles hangt af van een gesprek met de gemeente." Het nieuwe onderkomen zou aan zo'n 20.000 mensen plaats moeten bieden.

Eigen vermogen

Financieel staat het ruim 100-jarige Sparta er momenteel een stuk beter voor dan in het verleden. "Sparta had vijf jaar geleden een negatief eigen vermogen van 9,5 miljoen euro. Dat is beetje bij beetje weggewerkt en afgelopen seizoen hebben we zelfs met een positief saldo kunnen afsluiten", aldus Bonthuis.

De begroting van de Rotterdamse club is komend seizoen met ruim een miljoen gestegen naar 11,3 miljoen euro.