LIVERPOOL - De Engelse voetbalclub Liverpool heeft zich versterkt met aanvaller Robbie Keane. De 28-jarige speler heeft bij de club van Ryan Babel en Dirk Kuijt een contract voor vier seizoenen ondertekend.

Liverpool betaalt zijn oude werkgever Tottenham Hotspur zo'n 19 miljoen pond, ongeveer 25 miljoen euro.

Keane maakte afgelopen seizoen vijftien competitietreffers voor Tottenham. Hij speelde eerder voor Internazionale in Italië en Leeds United.

Publiekslieveling

De spits kwam zes jaar uit voor Tottenham en groeide bij die club uit tot publiekslieveling en aanvoerder. Afgelopen seizoen won de Ierse international met Tottenham de League Cup.

Keane is de vijfde grote aankoop van Liverpool, dat momenteel op trainingskamp in Spanje is. Eerder haalde de ploeg van trainer Rafael Benitez David Ngog, Diego Cavalieri, Philipp Degen en Andrea Dossena.

Droom

"Liverpool is al sinds mijn jeugd een droom voor me. Ik hoop dat de fans van Tottenham, die me altijd geweldig hebben gesteund, deze stap ooit zullen begrijpen. Ik zal ze in elk geval nooit vergeten", probeerde Keane de teleurstelling bij de aanhang van Tottenham weg te halen.

Diouf

De Senegalese international El Hadji Diouf heeft Bolton Wanderers voor een nog onbekend bedrag verruild voor Sunderland. De 27-jarige aanvaller tekent een vierjarig contract bij de club uit de Premier League.

Diouf, Afrikaans voetballer van het jaar in 2001/2002, speelde sinds 2004 bij Bolton. Daarvoor kwam hij uit voor Liverpool en Lens, Sochaux en Rennes in Frankrijk.

Chimbonda

Diouf is de derde grote aankoop van Sunderland na verdediger Pascal Chimbonda en middenvelder Teemo Tainio die overkwamen van Tottenham Hotspur.