GIETEN - Simon Vroemen heeft besloten af te zien van een versnelde procedure bij de tuchtcommissie van de Atletiekunie om zijn dopingzaak aan te vechten. Dat meldt de steepleloper maandag op zijn website.

Vroemen wilde in eerste instantie een snelle behandeling om eventueel op de Olympische Spelen in Peking te kunnen starten.

"Het besluit moet niet worden opgevat als een schuldbekentenis", zegt de 39-jarige atleet. Vroemen werd na zijn verrassende kwalificatie voor Peking op 11 juni in Cottbus positief bevonden.

Vervolgens werd hij nog eens geconfronteerd met een overtreding van het dopingreglement tijdens de Europese kampioenschappen in Göteborg, waar hij in 2006 aan het infuus ging om een voedselvergiftiging te bestrijden.

Voorbereiding

"Ik heb noch in Göteborg noch in Cottbus oneerlijk gehandeld. Ik neem nu de tijd om 'mijn zaak' zorgvuldig te kunnen voorbereiden. Na de Spelen zal ik des te strijdvaardiger mijn zaak aanhangig maken.

Ik zal bewijzen dat je met geruchtmakerij en onzorgvuldige procedures een atleet weliswaar tijdelijk kunt uitschakelen, maar zijn moreel niet kunt breken."

Belang

Vroemen schrijft verder dat hij met zijn beslissing handelt in het belang van de Atletiekunie en zijn collega-atleten.

"Die zijn zo kort voor de Spelen niet gebaat bij commotie. Voor mij als atleet is het echter een vreselijk besluit. Voor een ieder die de zaak ongewenst verder wil opblazen kan ik slechts de essentie van de zaak nogmaals melden: Enkele nanogrammen van een anabool middel en een infuus met een zoutoplossing. Op deze essentie wil ik graag beoordeeld worden. Ik heb 15 jaar schone topatletiek bedreven. Ik zal mijn atletiekcarrière ook schoon beëindigen."