GENK - Ajax aast op de Belgische international Wesley Sonck. De 24-jarige topscorer van Racing Genk moet bij de Amsterdamse club de opvolger worden van de weggestuurde Egyptenaar Ahmed Hossam, beter bekend als Mido. Genk-voorzitter Jos Vaessen heeft de belangstelling voor Sonck tegen verslaggevers van Het Nieuwsblad bevestigd.

Ajax-directeur Arie van Eijden wilde zaterdag geen commentaar geven. Wel liet hij weten dat er geld is voor versterking van de selectie. Dat is zeker het geval als Mido, in maart uitgeleend aan Celta de Vigo, zou worden verkocht. De Spaanse club wil de Noord-Afrikaanse spits graag houden, maar schrikt terug voor de transfersom van 10 miljoen euro. Er is ook belangstelling voor hem uit Frankrijk.

Ajax is volgens Vaessen overigens niet als enige serieus in de markt voor Sonck, die medio 2004 transfervrij wordt en volgens ingewijden nu 5 miljoen euro moet kosten. Ook Lazio, net gered van de financiële ondergang, zou hem graag inlijven. Amsterdam zou geen onlogische keus zijn voor de Belg. Hij groeide op bij Germinal Beerschot Antwerpen en speelde er nog toen Ajax in 1999 een belang nam in deze fusieclub.

De Amsterdammers bekrachtigden afgelopen week overigens de overdracht van het aandelenpakket in GBA - 72,5 procent - en zijn met ingang van 1 juli geen eigenaar meer. Wel wordt het samenwerkingsverband op technisch gebied voortgezet.