PEKING - Tickets voor de wedstrijden van de Olympische Spelen in Peking zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie zondagavond bekendgemaakt. Alleen voor evenementen die in andere steden worden gehouden zijn nog kaartjes over.

De organisatie had vrijdag de laatste 820.000 kaartjes in de verkoop gedaan. Dat zorgde voor chaotische taferelen bij loketten in Peking. Tienduizenden mensen stonden in de rij en probeerden door een politiekordon te breken.

Voor de Spelen in China stelde de organisatie 7 miljoen kaartjes beschikbaar. De voormalige directeur van de kaartjesverkoop werd in november ontslagen toen de officiële website crashte door de overweldigende belangstelling op de dag dat de eerste verkoop begon.

Smog

Het Chinese organisatiecomité (BOCOG) maakte maandag ook bekend een noodplan te hebben tegen ernstige luchtverontreiniging. Indien 48 uur voor de openingsceremonie op 8 augustus in Peking de smog ontoelaatbaar groot is, treden de ultieme maatregelen in werking.

Een woordvoerder van BOCOG wilde maandag niet concreet ingaan op de inhoud van het 'rampscenario'. Het heikele onderwerp was evenwel opnieuw actueel. Maandag was het zicht in Peking op sommige plaatsen door de smog niet veel meer dan een paar honderd meter.