PARIJS - De eindzege van de Spaanse wielrenner Carlos Sastre in de Ronde van Frankrijk is zondag in de slotetappe naar Parijs zoals verwacht niet in in gevaar gekomen. De 21e rit werd gewonnen door de Belg Gert Steegmans.

Sastre is de opvolger van zijn landgenoot Alberto Contador, die dit jaar met zijn ploeg Astana niet welkom was in de Tour.

Steegmans

Steegmans sprintte na 143 kilometer op de Champs-Elysées naar het eerste dagsucces van zijn ploeg Quick-Step in deze Tour. Hij werd perfect gegangmaakt door de Nederlander Steven de Jongh en won met overmacht voor de Duitser Gerald Ciolek en Oscar Freire.

De Spaanse sprinter in dienst van Rabobank pakte de groene trui. De bergtrui was voor de Oostenrijker Bernhard Kohl. De Luxemburger Andy Schleck won het jongerenklassement en ontving daarvoor het witte tricot.

Sastre werd op het podium vergezeld door de Australiër Cadel Evans (tweede) en Kohl.

Rabobank

De Rabobankploeg is op de derde plaats geëindigd in het algemeen ploegenklassement. Team CSC, van de Spaanse winnaar Carlos Sastre, was de beste formatie, het Franse AG2R werd tweede op een kwartier. De achterstand van Rabobank (de beste drie coureurs) op CSC was een uur en vijf minuten.

Fofonov

De Kazachstaanse wielrenner Dmitri Fofonov is positief getest op doping. Dat is na afloop van de slotetappe in Parijs door het Franse antidopingbureau bekendgemaakt. Fofonov, een renner van Crédit Agricole, was de nummer negentien in het eindklassement.

ZIE OOK:

NU.nl Tourspecial

Tour de France eindrit