GSTAAD - Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben zondag de finale van het grandslamtoernooi in Gstaad verloren. De beachvolleyballers moesten in een spannende eindstrijd de winst aan de Brazilianen Harley Marques en Pedro Solberg laten. De setstanden waren 16-21 24-22 13-15.

Het Nederlandse koppel overleefde in de tweede set maar liefst drie wedstrijdpunten van de Brazilianen om zelf bij hun eerste setpunt meteen toe te slaan. Ook in de beslissende derde set sloegen Schuil en Nummerdor nog twee matchpoints weg, maar gingen uiteindelijk toch met 13-15 onderuit.

Parijs

Gstaad was de tweede grandslamfinale voor de Nederlanders dit jaar. In Parijs waren ze ook verliezend finalist. De voormalig zaalinternationals waren dit seizoen wel succesvol op de toernooien in Zagreb (World Tour) en Gran Canaria (Europese Tour). Twee weken geleden pakten Schuil en Nummerdor de Europese titel in Hamburg.

Het tweetal reist binnenkort af naar de Olympische Spelen in Peking. Daar zijn ze groepshoofd in een poule met de Duitsers Klemperer/Koreng, de Zwitsers Laciga/Schnider en het Noorse duo Kjemperud/Skarlund.