VAASSEN - Veel vriendschappelijke voetbalwedstrijden zijn zaterdag gestaakt wegens regen en onweer. In Vaassen eindigde het duel tussen eersteklasser SV Vaassen en landskampioen PSV definitief na 76 minuten.

PSV leidde toen met 1-5 door doelpunten van Mike Zonneveld, Mika Väyrynen, Danko Lazovic, Danny Koevermans en Ibrahim Afellay.

De wedstrijd TOP Oss-Roda JC werd wegens noodweer gestaakt na zeventig minuten. Roda won met 1-0 dankzij een doelpunt van Jeanvion Yulu-Matondo.

Het mini-toernooi (wedstrijden van 45 minuten) in Helmond, met Helmond Sport, Willem II en het Belgische KVSK United als deelnemers, ondervond ook hinder van de weersomstandigheden.

Heerenveen

De voorbereiding van SC Heerenveen op het nieuwe voetbalseizoen verloopt qua resultaten verre van goed.

Eerstedivisionist FC Emmen was zaterdag met 3-1 te sterk. Eerder verloor het elftal van de nieuwe trainer Trond Sollied al met 4-0 van FC Eindhoven, dat eveneens in de Jupiler League voetbalt.

Heerenveen leidde zaterdag in Veenoord bij rust nog wel door een Donovan Deekman. Na de pauze scoorden Niek Ripson, Roy Stroeve en huurling Tim Matavz voor Emmen.

Heerenveen kent vooral in aanvallend opzicht problemen. Gerald Sibon en Roy Beerens maken deel uit van het Olympische voetbalelftal.