AMSTERDAM - Ajax heeft een akkoord bereikt met verdediger Oleguer Presas. Met zijn Spaanse club FC Barcelona waren de Amsterdammers al eerder tot overeenstemming gekomen.

De 28-jarige Oleguer ondergaat maandag een medische keuring en tekent daarna een driejarig contract, met een optie voor nog een jaar.

Trainer Marco van Basten verwacht de Spanjaard dinsdag op de training. Een dag later reist hij met de selectie voor een trainingskamp naar Engeland.

Barcelona

Oleguer, zoals zijn roepnaam in de voetbalwereld is, maakte op 13 november 2002 zijn officiële debuut voor Barcelona in het Champions League-duel tegen Galatasaray.

In totaal speelde de verdediger 164 wedstrijden voor de Spaanse club. Hij won twee landstitels, twee keer de Spaanse supercup en een keer de Champions League.

Transfersom

Zijn contract bij Barcelona liep tot de zomer van 2010. Ajax betaalt 3 miljoen euro voor de vervanger van John Heitinga.

Barcelona ontvangt nog eens 2,25 miljoen euro als de Amsterdammers zich in een van de komende drie seizoenen weten te plaatsen voor de Champions League.