LONDEN - De Henmania is in Londen een stuk toegenomen. Tim Henman won donderdag de tweede ronde van Wimbledon in drie sets van de Franse dubbelspecialist Michael Llodra. Engeland hoopt 'Tiger Tim' dit jaar eindelijk in de finale te zien. Sinds Fred Perry in won nooit meer een Brit het mannen enkelspel op Wimbledon.

Londenaar Henman, de laatste vijf jaar vier keer in de halve finale met telkens de druk van het hele land op zijn schouders, nam er zelf afstand van. "Wat alle mensen willen, wil ik ook en dat is alle wedstrijden winnen. Misschien lukt het ooit een keer. Ik weet wel dat de tegenstanders steeds sterker worden."

Henman is na twee ronden weer de enig overgebleven Britse tennisser in de enkelspel. Negen andere mannen en vier vrouwen, de meesten binnen op een wildcard, sneuvelden voortijdig. Opnieuw is hij de enige hoop van de natie. Maar Henman ziet zichzelf voorlopig nog niet de hoofdrol spelen. Misschien zijn daarom wel de opnamen begonnen voor een speelfilm die zich in het tennis afspeelt. Het centre court was donderdag een paar uur afgehuurd voor de opnamen van een rolprent met een Engelse tennisser die wél de eindstrijd haalt.

Henman zegevierde op de vierde dag van Wimbledon, waarop nauwelijks verrassingen te noteren vielen. De Amerikaan Andre Agassi, eerste op de wereldranglijst, ontdeed zich in drie sets van de Duitser Lars Burgsmüller. De Argentijn David Nalbandian, vorig jaar finalist, won even gemakkelijk van de Braziliaan Andre Sa.

Roland Garros-kampioen Juan Carlos Ferrero moest de eerste set inleveren tegen de Franse bijter Nicolas Escudé. Nadat hij de tweede en derde met 6-3 had gewonnen gaf zijn tegenstander op. Escudé kampt al maanden met fysieke ongemakken.