LONDEN - Hoofdscheidsrechter Alan Mills van Wimbledon heeft de Britse tennisser Greg Rusedski een boete opgelegd van 2500 dollar. De straf werd opgelegd voor heftige protesten in onwelvoeglijke taal tijdens de wedstrijd van woensdag tegen de Amerikaan Andy Roddick.

In de derde set riep een toeschouwer een bal uit, waarop de spelers inhielden. Roddick tikte de bal nog wel op de helft van Rusedski. Umpire Lars Graff uit Zweden kende het punt goed. Rusedski raakte daarop volledig buiten zinnen met ordinair taalgebruik. Met zijn tennis was hij ook volledig van slag. Hij verloor in drie sets en was in de tweede ronde al uit het tennistoernooi van het jaar.

Import-Brit

De 29-jarige Rusedski, import-Brit uit Canada, was met hoge verwachtingen aan Wimbledon begonnen. Na een afwezigheid van negen maanden voor een operatie aan de schouder was hij eindelijk weer volledig fit. Pal voor Wimbledon zette hij in Nottingham een uitstekend resultaat neer met de overwinning in het Samsung Open.

De Britse hoop voor de eerste 'thuiszege' was mede op hem gevestigd. Sinds Fred Perry in 1936 won geen Brit meer het mannen enkelspel op Wimbledon. De druk ligt nu weer op de schouders van Tim Henman.