LONDEN - Nog nooit in de historie van de formule 1 behaalde een coureur meer dan duizend WK-punten. Michael Schumacher kan uitgerekend op de Nürburgring, zijn thuiscircuit, die mijlpaal bereiken. Mocht de Ferrari-piloot zondag winnen dan behaalt hij tevens zijn 50e Grand Prix-zege voor de Italiaanse renstal.

Schumacher staat op 999 punten. De achtste plaats zou dus voldoende zijn om de grens van duizend punten te passeren. De Duitser zal zeker inzetten op meer, want hij won de laatste drie afleveringen van de Grand Prix van Europa.

Hij zal die overwinning ook nodig hebben om zich Kimi Raikkonen (McLaren) van het lijf te houden. Schumacher won in de afgelopen vijf races vier keer, maar heeft slechts drie punten voorsprong op zijn Finse concurrent.

"Het is voor mij altijd speciaal om op de Nürburgring te rijden", zei de coureur woensdag. "Ik ben hier vlakbij opgegroeid en normaal gesproken krijg ik hier steun van veel landgenoten. Dat op zichzelf is al een enorme stimulans. Het is een geweldig gevoel om hier te rijden in zo'n atmosfeer."