RUDDERVOORDE - Jeroen Blijlevens heeft voor het eerst sinds de zomer van 2000 een wielerkoers gewonnen. De sprinter van BankGiroLoterij zegevierde dinsdag in de Grote Prijs Ruddervoorde, een kermiskoers in België.

"Het voelde bijna als een nieuwe ervaring", vertelde Blijlevens 's avonds. "Ik heb hier drie jaar op moeten wachten." Blijlevens laatste serieuze overwinning dateert van maart 2000, toen hij een rit won in de Driedaagse van De Panne. Daarna volgde enkel nog een succes in een criterium in Maarheeze.

75

Blijlevens maakte in Ruddervoorde deel uit van een kopgroep van tien renners die vroeg in de koers was ontstaan. In de slotronden vielen vier renners weg uit die groep, waarna Blijlevens de sprint won voor de Belgen Geert Omloop en Sebastien Mattozza. Het was de e overwinning in zijn profloopbaan.

Ploegleider Johan Capiot sprak van een opsteker, vijf dagen voor het nationaal kampioenschap in Rotterdam. "Het gaat de goede richting op met Jeroen. We hebben er iemand bij met wie de concurrentie zondag rekening moet houden", aldus Capiot. Blijlevens reed de afgelopen twee jaar zonder succes bij Lotto (2001) en Domo-Farm Frites (2002).