DEVENTER - De gemeenteraad van Deventer heeft de noodlijdendevoetbalclub Go Ahead Eagles de helpende hand toegestoken. Deraadsleden gingen maandagavond akkoord met het verstrekken van eenlening van 700.000 euro.

De gemeente had de eerstedivisionist eerder al een lening vanacht ton in het vooruitzicht gesteld. Om de resterende 700.000 eurote krijgen, moest de club onder meer saneren, de administratie oporde krijgen en binnen drie maanden zelf 500.000 euro inzamelen.Bovendien moest Go Ahead goede vooruitzichten hebben binnen driejaar nog eens 1 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. Devoetbalclub heeft volgens de gemeenteraad aan de voorwaardenvoldaan.

Licentie

Niets lijkt meer een licentie van de KNVB in de weg te staan. Ineerste instantie kreeg Go Ahead geen licentie, de beroepscommissielicentiezaken van de KNVB moet binnenkort beoordelen of dat besluitmoet worden herzien.

Het beoogde resultaat van de Eagles lag voor het afgelopenseizoen bijna 2 miljoen euro lager dan vorig jaar was voorzien. Datkwam onder meer door hogere salariskosten en een lagere omzet. Dekomende jaren moet Go Ahead in ieder geval bezuinigen op de groepcontractspelers, het budget voor de jeugdopleiding en de technischestaf.

Tot het nieuwe stadion in gebruik wordt genomen, wordt jaarlijkseen negatief resultaat verwacht. Het nieuwe onderkomen moet in 2006bij de snelweg A1 verrijzen. Het bouwwerk wordt deels door degemeente gefinancierd, mits Go Ahead erin slaagt de afgesproken 1miljoen euro binnen te halen. Bij de start van de bouw van hetstadion moet het geld worden afgelost.