BARCELONA - Barcelona wil ook volgend seizoen over Phillip Cocu beschikken. Het nieuwe bestuur van de Catalaanse club heeft de middenvelder maandagmiddag laten weten dat het de international voor de club wil behouden. Cocu heeft het aanbod in beraad. "Hij neemt nog deze week een beslissing", liet zaakwaarnemer Rob Jansen maandagmiddag vanuit Spanje weten.

Het contract van de linksbenige speler bij Barcelona loopt deze zomer af. Cocu speelde de afgelopen vier jaar voor de Catalaanse club. Hij was afgelopen seizoen vice-aanvoerder bij de uiteindelijke nummer zes van de Spaanse competitie. Cocu speelde eerder voor Vitesse en PSV. De Eindhovense club wil de middenvelder graag terughalen.

De Boer

Frank de Boer mag niet bij Barcelona blijven. De aanvoerder van het Nederlands elftal moet uitzien naar een nieuwe werkgever. De verdediger speelde de afgelopen 4,5 jaar bij de Catalaanse club. Enkele buitenlandse clubs hebben al interesse in de recordinternational getoond.

Barcelona wil volgend seizoen wel graag een beroep op Roy Makaay doen. De Catalaanse club is niet de enige serieuze kandidaat voor de kersverse Europees topscorer. Volgens Jansen, de zaakwaarnemer van de speler van Deportivo la Coruna, wil ook Bayern München de topscorer van de Spaanse competitie graag inlijven.

Voorzitter Agusto César Lendoiro van Deportivo la Coruna wil echter niet over een vertrek van zijn aanvaller spreken. Hij vraagt 60 miljoen euro voor de spits die tot en met de zomer van 2005 onder contract staat. Makaay gaf eerder al aan dat hij graag naar een andere club wil.