HAARLEM - De finale in de Haarlemse Honkbalweek gaat zondagmiddag tussen Cuba en de Verenigde Staten. De Amerikanen wonnen zaterdagavond in de halve finale met 5-2 van Taiwan. Cuba plaatste zich vrijdagavond al voor de eindstrijd door een zege op Japan.

De wedstrijd tussen Taiwan en de VS werd afgewerkt onder een heldere hemel. Dat was zaterdagmiddag wel anders toen het Nederlands team in het Pim Mulier Stadion aantrad tegen de Nederlandse Antillen voor het duel om de vijfde plaats.

De wedstrijd duurde welgeteld een halve inning; een hevige regenbui maakte verder honkballen onmogelijk.

Brandweer

De organisatie was in de uren voorafgaande aan de wedstrijd al druk bezig geweest om het drassige veld speelklaar te krijgen. Zelfs de brandweer was te hulp geschoten.

De spelers stonden nog niet in het veld, of er trok wederom een zware bui over. "Dat kan zo'n verzadigd veld niet meer hebben", zei toernooivoorzitter Frits Mulder. De toernooileiding vond het met het oog op de veiligheid van de spelers onverantwoord verder te spelen.

Selectie

Nederland eindigde als vijfde op basis van onderling resultaat. Oranje won eerder in de week met 5-1 van de Nederlandse Antillen. Bondscoach Robert Eenhoorn maakt zondag de definitieve selectie bekend voor de Olympische Spelen van Peking.