AMSTERDAM - PSV-trainer Huub Stevens weigert mee te werken aan een olympisch avontuur van Danko Lazovic. De 25-jarige Serviër is als dispensatiespeler opgeroepen voor zijn land, maar de landskampioen wil de aanvaller niet laten gaan.

"Ik ben zoals het er nu uitziet al vier spelers kwijt die we verplicht zijn om af te staan", zegt Stevens zaterdag in De Telegraaf. "Ik vind het daarom logisch dat wij Danko niet laten gaan."

Voor Lazovic gaat hiermee een tweede kans op de Olympische Spelen voorbij. Vier jaar geleden liet Feyenoord-trainer Ruud Gullit hem niet naar Athene vertrekken.

PSV

PSV heeft met Otman Bakkal, Ismaïl Aissati, Dirk Marcellis en Nordin Amrabat vier spelers in de voorlopige selectie van het olympische elftal van Foppe de Haan.

In tegenstelling tot deze jeugdige spelers mag een club dispensatiespelers wel verbieden aan de Spelen deel te nemen. Zo wil FC Barcelona niet meewerken aan een olympisch avontuur van de Braziliaanse vedette Ronaldinho.

Selectie

De Haan maakt dinsdag zijn definitieve selectie bekend, en dan weet Stevens hoeveel spelers hij kort voor het begin van de competitie moet missen. Als Oranje de finale haalt, zijn de olympiërs er in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Feyenoord niet bij.