AMSTERDAM - FC Barcelona heeft Frank Rijkaard binnengehaald als nieuwe trainer. Rijkaard zal vandaag een meerjarig contract tekenen bij de club. Rijkaard wordt in Barcelona de opvolger van Radomir Antic. Deze oefenmeester was de tijdelijke opvolger van Louis van Gaal die afgelopen seizoen na een serie teleurstellende resultaten het veld moest ruimen. Het is nog niet bekend door wie Rijkaard zich laat assisteren.

De oud-bondscoach wilde maandagochtend nog niets bevestigen. "Een contract is pas een contract als er ook een handtekening onder staat", aldus de 40-jarige oud-international. "Ja, ik ben nu nog in Nederland. Maar het contract zal inderdaad in Barcelona moeten worden rond gemaakt."

Amsterdam

De overgang van Rijkaard naar de Spaanse club gonsde al langer. Verschillende Spaanse media meldden zaterdag al dat Rijkaard in gezelschap van Van Basten vrijdagavond in Amsterdam al hebben gesproken met afgevaardigden van Barcelona. Volgens een woordvoerder van de kersverse president Juan Laporta zouden beide partijen toen al tot een overeenkomst zijn gekomen.

Rijkaard nam in 2002 ontslag als trainer bij Sparta. Daarvoor leidde hij het Nederlands elftal bij het EK 2000.