PARIJS - Frankrijk en Colombia hebben de halve finales bereikt van het toernooi om de Intercontinental Cup. De gastheer had zondagavond in Parijs geen enkele moeite met het zwakke Nieuw-Zeeland: 5-0. De Colombianen kwalificeerden zich ten koste van Japan: 1-0. Hernandez maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer.

De Fransen hadden maar twintig minuten nodig om afstand te nemen van de 'All Blacks'. Olivier Kapo en Thierry Henry scoorden in die beginfase. Daarna gebeurde er meer dan een uur, de rust meegrekend, niets. Althans, niets doeltreffends. Djibrill Cissé besliste de wedstrijd in de 70e minuut, voor zover dat al niet volstrekt duidelijk was. In blessuretijd gaven Ludovic Giuly en invaller Robert Pires de eindstand voor de titelverdediger nog wat meer glans.

In groep B zette Kameroen een grote stap op weg naar de laatste vier door Turkije met 1-0 te verslaan. Geremi, die door Real Madrid bij Manchester United is aangeboden als onderdeel van de transfer van David Beckham, benutte in de laatste minuut een strafschop.

Brazilië, naar Frankrijk gekomen zonder de grootste sterren, hield de kans op de halve eindstrijd in eigen hand door te winnen van de Verenigde Staten. De 1-0 door een doelpunt van Adriano, een stand-in voor Ronaldo, hield niet over.