BARCELONA - Bij Ajax hebben ze nog niets gehoord maar deSpaanse media weten het zeker. Frank Rijkaard, Marco van Basten enTonnie Bruins Slot vormen volgend seizoen de technische staf vanBarcelona.

Televisiestations, radiozenders en landelijke dagbladen melddendat Rijkaard en Van Basten vrijdagavond in Amsterdam al hebbengesproken met afgevaardigden van Barcelona. Volgens eenwoordvoerder van de kersverse president Juan Laporta zouden beidepartijen een overeenkomst hebben bereikt.

Beloftenteam

Directeur Arie van Eijden zegt echter nog van niets te weten."Wat een mooie club is Ajax toch, hè", grapt hij. "Als ze Koemanniet kunnen krijgen, komen ze gewoon bij Van Basten uit. Nee, ikweet echt nog van niets. Ik ga er van uit dat Van Basten volgendseizoen het beloftenteam begeleidt. En ik weet niet anders datBruins Slot onze tegenstanders weer gaat analyseren."

De Spaanse media liet zaterdag weinig ruimte voor twijfel. Na demislukte flirt met David Beckham, Guus Hiddink en Ronald Koeman washet de kersverse voorzitter Juan Laporta eindelijk gelukt om enkelegrote namen naar Barcelona te halen. De nieuwe preses zou de komstvan de Nederlanders zondag tijdens zijn heuse inauguratie alsvoorzitter bekend maken.

Laporta heeft verder goede hoop dat hij binnenkort ook de komstvan Ronaldinho naar Barcelona kan aankondigen. Na de gesprekken metVan Basten en Rijkaard zouden de vice-president Sandro Rosell entechnisch directeur Txiki Begiristain van de Catalaanse clubvrijdag naar Parijs zijn gevlogen. Daar probeerden ze Ronaldinhovoor de club te winnen. Manchester United heeft echter ookbelangstelling voor de Braziliaanse spits.