CHOLET - De Duitse wielrenner Stefan Schumacher heeft dinsdag verrassend de eerste tijdrit van de 95e editie van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De coureur van Gerolsteiner legde de 29,5 kilometer in de omgeving van Cholet af in 35 minuten en 44 seconden.

Met zijn zege nam hij ook de gele leiderstrui over van de Fransman Romain Feillu.

Raborenner Denis Mentsjov finishte in een tijd van 36.18 op de zesde plaats. De kopman van de Raboploeg herstelde zich met deze tijd van zijn teleurstellende optreden van maandag waarin hij 38 seconden op zijn concurrenten voor de gele trui verloor.

Clement

Nationaal kampioen tijdrijden Stef Clement was dinsdag met een 22ste plek de beste Nederlander. Hij legde de 29,5 kilometer in Cholet af in 37 minuten en 18 seconden.

Clement was na afloop niet helemaal tevreden. "Het eerste deel ging niet geweldig", zei hij na afloop in de microfoon van NOS-radio. "Je kunt ook pas achteraf zeggen hoe het was. Hier zal ik het mee moeten doen."

Terpstra

In navolging van Clement heeft ook Niki Terpstra een goede prestatie geleverd. Hij kwam na de 29,5 kilometer in de omgeving van Cholet over de finish in 37 minuten en 23 seconden.

Terpstra was erg te spreken over zijn tijd. "Hartstikke mooi", zei de renner in de radio-uitzending van de NOS. "Ik ben er tevreden over. Het liep lekker. Ik voel hier ook geen druk. Al is het wel de Tour. Met zoveel publiek aan de start begint je hart wel hard te bonzen."

NU.nl Tourspecial

Tijdrit 8 juli