AMSTERDAM - De nieuwe Ajax-trainer Marco van Basten drukt direct zijn stempel op de club. Het winderige trainingsveld wordt verleden tijd en de aanhangers die de training willen bekijken worden binnenkort op een tribune geplaatst.

Op de trainingsaccommodatie naast het stadion komen hoge hekken met windschermen, meldt het AD. Op de schermen komen afbeeldingen van bomen. In het verleden klaagden veel trainers al over de harde wind.

De 'trainingstribune' komt op de plaats waar nu het supportershome staat, aldus de krant. Ajax bekijkt jaarlijks de mogelijkheden om de hele club te verhuizen naar De Toekomst, het complex waar de jeugdelftallen opgeleid worden.

Afstand

De club wil ook iets doen aan de afstand tussen de kleedkamers en het trainingsveld. Een parkeerdek en een lange trap zorgen er nu voor dat de spelers al een flink aantal meters in de benen hebben voordat de warming up begint.

Een brug tussen stadion en trainingsveld lijkt uitgesloten. "De gemeente zal dat niet zomaar goedkeuren," zegt Miel Brinkhuis (woordvoerder Ajax) in het AD.