LONDEN - Max Mosley, de voorzitter van de internationale autosportfederatie (FIA), heeft maandag uitgebreid gesproken over zijn geruchtmakende orgie met vijf prostituees in maart in de kelder van een flatgebouw in Londen.

Dat deed de 68-jarige Brit voor een rechtbank in de Engelse hoofdstad. Hij ontkende onder ede dat het seksfeestje nazistisch getint was. De deelnemende vrouwen waren wel (schaars) gekleed in militaire uniformen.

"Ik kan maar weinig andere dingen verzinnen die nog minder erotisch zijn dan een nazistisch rollenspel", betoogde Mosley, zoon van Sir Oswald Mosley, die in de jaren dertig de Britse Fascistische Unie oprichtte. "Het doet me ook nog aan andere dingen denken, die het allemaal nog minder interessant maken."

Foto's

Mosley deed zijn verhaal in het proces dat hij heeft aangespannen tegen het Britse tabloid The News of the World. Het boulevardblad publiceerde een verhaal over de escapades van Mosley, voorzien van spraakmakende foto's en filmmateriaal op internet.

Het tabloid sprak van een ziekelijke nazi-orgie en eiste het aftreden van de "immorele" preses.

Context

Mosley: "Mijn hele leven al word ik achtervolgd door mijn afkomst, mijn verleden en mijn ouders. Het laatste dat ik wil is om daaraan te worden herinnerd in een seksuele context. Ik beschouw mijn ouders niet als nazi's, maar er is natuurlijk wel duidelijk een verband."

De FIA-preses heeft tegen de krant een claim ingediend wegens een ernstige inbreuk op de privacy. Hij eist een vergoeding voor materiële en immateriële schade. "Er was geen sprake van een nazilink. Niet in mijn geest en zeker ook niet in de gedachten van de andere deelnemers. Het is geen moment aan de orde geweest."

De directie van de krant wijst de claim van 'Mad Max' krachtig af. Volgens het tabloid