AMSTERDAM - De operatie van topvoetballer Cristiano Ronaldo in het Academisch Medisch Centrum (AMC) van Amsterdam is maandag goed verlopen. Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft dit laten weten. Vermoedelijk mag de Portugees dinsdag naar huis.

De speler van Manchester United had al enige tijd last van zijn rechterenkel. Volgens bronnen in Engeland gaat het herstel een week of zes in beslag nemen.

Ronaldo mist daardoor naar alle waarschijnlijkheid de start van het seizoen in de Premier League.

Transfer

Ronaldo, geïnteresseerd in een transfer naar Real Madrid, speelde recentelijk met Portugal op de Europese titelstrijd in Zwitserland en Oostenrijk. De speler werd met zijn land in de kwartfinale door Duitsland uitgeschakeld.

Het AMC heeft in de internationale sportwereld een zeer goede reputatie op het gebied van operaties aan enkels en knieën. Al 15, 20 jaar komen spelers uit binnen- (bijvoorbeeld Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie) en buitenland (Michael Ballack, Filippo Inzaghi) naar Amsterdam voor een noodzakelijke ingreep.

Atleten

"Ook uit andere takken van sport komen atleten naar ons toe", zegt een woordvoerder van het AMC. "Kennelijk worden de positieve verhalen overal doorgegeven. Wij zijn daar best trots op, uiteraard."

De ingreep bij Ronaldo werd uitgevoerd door Niek van Dijk, een internationaal erkend specialist op dit gebied. Ronaldo arriveerde zondag in Amsterdam. Eerder al liet hij weten reeds een maand of drie last te hebben van het gewricht. Hij zei ook tijdens het EK daardoor niet voluit te hebben kunnen voetballen.