GOUDA - Het bestuur van de stichting CFK heeft bij de politie aangifte tegen twee oud-spelers gedaan. Het duo zou bestuursleden van het pensioenfonds voor profvoetballers hebben bedreigd.

De ex-spelers wilden volgens een zegsman van het CFK direct over hun saldo beschikken. Dat is in strijd met de reglementen. Spelers van clubs uit het betaalde voetbal storten sinds 1972 verplicht de helft van hun brutosalaris in het CFK, het pensioenfonds voor profvoetballers. Na beëindiging van hun loopbaan ontvangen ze het gespaarde bedrag in termijnen. Of ze nu willen of niet.

Het CFK deed vorige maand ook al aangifte tegen een oud-speler. Ook hij wilde direct over zijn geld kunnen beschikken. Hij zou directeur Harko de Vlaming van het CFK hebben bedreigd. De twee nieuwe gevallen zouden hun dreigementen enkele weken geleden bij andere bestuursleden hebben geuit.

Advocaat Cor Hellingman is inmiddels een onderzoek naar het functioneren van het CFK gestart. Hij heeft sterke aanwijzingen dat sommige spelers het door hun gespaarde bedrag wel in één keer hebben ontvangen. Ook noemt hij het onbegrijpelijk dat het pensioenfonds voor voetballers vorig boekjaar een verlies van 1,1 miljoen euro als gevolg van slechte resultaten op de beurs heeft gemaakt.