LISSABON - De organisatie van EURO 2004, het EK voetbal van volgend jaar in Portugal, heeft te veel aanvragen gekregen voor toegangsbewijzen. De organisatie had 450.000 tickets in de aanbieding, maar heeft 500.000 aanvragen. Ook voor het Nederlands elftal, mits dat zich kwalificeert, bestaat te veel interesse.

De organisatie bood fans de mogelijkheid kaarten te reserveren om hun favoriete ploeg door het hele toernooi te volgen. Omdat het speelschema nu nog niet bekend is, schrijven die supporters in op een land. Voor Nederland, Portugal, Engeland, Duitsland, Ierland en Wales bestaat te veel belangstelling.

Volgende maand volgt een loting, waarbij de kaarten worden verdeeld van de wedstrijden of categorieën die zijn overvraagd. Overigens zijn degenen die worden uitgeloot niet kansloos, aangezien in augustus de tweede verkoopronde start. "Wie wil komen, moet dan snel zijn. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt", aldus een woordvoerder.

Voor het gehele toernooi zullen uiteindelijk 1,2 miljoen kaarten in de aanbieding gaan. Het toernooi begint 12 juni en de finale is op 4 juli.