LONDEN - Michaëlla Krajicek is maandag uit de top honderd van de WTA-ranglijst geduikeld. De Nederlandse tennisster viel van 49e plaats helemaal terug naar plek 113.

De vrije val was mede het gevolg van haar snelle uitschakeling op Wimbledon. De 19-jarige ging in de eerste ronde al onderuit tegen haar Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Marina Erakovic (7-6 (3) 7-6 (6)).

Krajicek begon dit jaar op positie 33, maar zakte door een polsblessure en een mentale crisis steeds verder weg. Ze is voor de US Open aangewezen op de kwalificaties.

Ranglijst

De Servische Ana Ivanovic blijft de ranglijst aanvoeren. Haar landgenote Jelena Jankovic steeg van plek drie naar twee. Zij wisselde van positie met de Russische Maria Sjarapova.

Venus Williams blijft op de zevende plaats staan, ondanks haar winst op Wimbledon. Zus Serena, verliezend finaliste, steeg een plek en staat nu vijfde.

Rafael Nadal

Bij de mannen komt Rafael Nadal steeds dichter in de buurt van Roger Federer, aanvoerder van de ATP-ranglijst. De Spanjaard versloeg de Zwitser zondag in een bloedstollende finale op Wimbledon, maar blijft tweede op de wereldranglijst.

Robin Haase daalde drie plekken naar de 67e plaats, maar is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander. De 21-jarige Hagenaar werd op Wimbledon ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij gaf echter prima partij tegen oud-winnaar Lleyton Hewitt: 7-6 3-6 3-6 7-6 2-6.