SYDNEY - Het Nederlands elftal speelt op 6 september in Eindhoven een oefenduel tegen Australië. Dat maakte de Australische voetbalbond (FFA) maandag bekend. Beide teams bereiden zich daarmee voor op hun WK-kwalificatiewedstrijd vier dagen later.

Oranje speelt dan uit tegen Macedonië, het officiële debuut van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk. Het is de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2010. Nederland is verder ingedeeld bij Schotland, Noorwegen en IJsland.

Pim Verbeek bereidt zich met Australië voor op het duel tegen Oezbekistan. De Australiërs spelen op 19 augustus ook nog een oefenduel tegen Zuid-Afrika in Londen.

Champions League

De oefenwedstrijd in Eindhoven begint om 20.45 uur. Die aanvangstijd geldt voortaan voor alle thuisduels van Oranje. De KNVB wil daarmee aansluiten bij de aanvangstijden van de Champions League en andere internationale toernooien. Het moet voor herkenning en eenduidigheid richting het publiek zorgen.

Nederland en Australië oefenden een keer eerder tegen elkaar, in aanloop naar het WK in 2006. Die wedstrijd eindigde in 1-1.