ROSMALEN - Kim Clijsters versus Justine Henin. De finale van Roland Garros wordt zaterdag overgespeeld in Rosmalen. De beide Belgische tennisvedetten kwalificeerden zich, geheel volgens verwachting en plaatsing, voor de finale van het grastoernooi Ordina Open bij de vrouwen. Twee weken geleden stonden ze tegenover elkaar in de eindstrijd van de Franse Open. Op Roland Garros zegevierde Henin.

Dertien keer stonden de Nederlandstalige Clijsters en de Franstalige Henin tegenover elkaar. Zeven keer won de eerste. Zij is zaterdag ook de favoriete in Rosmalen. Clijsters had in haar halve finale veel minder moeite met haar tegenstandster dan Henin met de hare. In 2001 won Henin de finale in Rosmalen van haar landgenote.

Clijsters won van de Duitse Barbara Rittner in twee sets: 6-2 -1. Henin moest knokken tegen de Russin Nadia Petrova: 5-7 7-6 -3. De uitslagen waren indicaties hoe beiden de eindstrijd zullen ingaan. Henin heeft haar eerste grandslamtitel te pakken, Clijsters zoekt revanche voor die nederlaag.