SILVERSTONE - Lewis Hamilton heeft zijn eerste zege voor eigen publiek op zak. De Brit was tijdens een chaotische regenrace op het circuit van Silverstone de allerbeste. Enkel Nick Heidfeld en Rubens Barrichello eindigden in dezelfde ronde als de winnaar.

Enkele regenbuien maakten van de Britse GP een leuk spektakel met heel wat schuivers. WK-leider Felipe Massa toonde zich de absolute meester van de pirouettes en scoorde geen punten. Ook wereldkampioen Kimi Räikkönen ging enkele keren in de fout. De Fin greep daardoor net naast het podium.

Publiekslieveling Lewis Hamilton hield zijn McLaren in Silverstone wel makkelijk onder controle op het natte circuit. De Brit dubbelde op weg naar zijn eerste thuiszege bijna alle rijders. Enkel Nick Heidfeld en Rubens Barrichello eindigden in dezelfde ronde als de winnaar.

Drie leiders

Door zijn zege komt Lewis Hamilton opnieuw aan de leiding in het wereldkampioenschap. De Brit deelt de eerste plaats wel met Ferrari-rijders Felipe Massa en Kimi Räikkönen. Het trio telt na negen races 48 punten en dat zijn er twee meer dan de Pool Robert Kubica