AMSTERDAM - Daniel Nestor en Nenad Zimonjic hebben op het grandslamtoernooi van Wimbledon het mannendubbelspel op hun naam geschreven.

Het Canadees/Servische koppel versloeg in een spannende finale Jonas Björkman en Kevin Ullyett met 7-6 (12), 6-7 (3), 6-3, 6-3. Nestor pakte zijn vierde grandslamtitel. Voor Zimonjic was het zijn eerste zege in een grandslamtoernooi.

Beide koppels waren het hele duel aan elkaar gewaagd. Ze heersten op eigen service en stonden nauwelijks breakpoints toe. De eerste break van de wedstrijd viel pas in de derde set. Björkman en Ullyett kregen slechts een breakpoint, maar konden die niet benutten. In de vierde set moesten de Zweed en de Zimbabwaan twee keer hun service inleveren.

Nestor heeft door de zege op Wimbledon nu alle grandslams gewonnen. Met Mark Knowles won hij in het verleden de Australian Open, Roland Garros en de US Open.

Grandslamtitel

Voor Björkman was het verlies in de finale een kleine smet op zijn laatste Wimbledon. De Zweed neemt aan het einde van het seizoen afscheid van de tennissport en was op zoek naar zijn tiende grandslamtitel in het mannendubbel.

Zijn eerste pakte hij tijdens de Australian Open in 1998 samen met Jacco Eltingh. Op Wimbledon won Björkman samen met Todd Woodbrigde tussen 2002 en 2004 drie keer het mannendubbelspel.