LONDEN - De zusjes Williams gaan zaterdag opnieuw uitvechten wie van de twee de titel op Wimbledon verovert.

In de twee finales die ze op het Londense gras tegen elkaar speelden won de jongste, Serena. Maar Venus is de titelverdedigster en bovendien al viervoudig Wimbledonkampioene.

Serena won het grastoernooi na haar zeges in 2002 en 2003 niet meer. Eén keer, in 2004, bereikte ze nog de eindstrijd maar daarin was de Russische Maria Sjarapova te sterk.

Dit jaar waren andere sterren dan de zusjes-Williams voorzien in de finale, maar de complete top vier van de plaatsingslijst (Ivanovic, Jankovic, Sjarapova en Koeznetsova) haakte voortijdig af.

Confrontatie

En zo staan de rustige Venus en de meer expressieve Serena zaterdagmiddag op het centercourt voor hun zevende confrontatie in een grandslamfinale. Vijf keer al was Serena de sterkste.

"Ik moet vertrouwen op mijn service", zei Venus, die net als Serena dit jaar op Wimbledon nog geen set inleverde. "Daarbij moet je altijd agressief spelen en niet alleen maar hopen op missers van je tegenstandster."

Favoriet

"Geldt Venus als de favoriete?" vroeg Serena zich vrijdag hardop af. "Zo lang ik in het toernooi zit zou ik dat niet zeggen. Tot de finale spreek ik niet meer met haar, ook al is ze mijn zus."