AMSTERDAM - Edwin de Graaf mist de start van de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder van NAC Breda moet een operatie aan zijn enkel ondergaan en is zes tot acht weken uitgeschakeld.

Omdat de behandelend chirurg op vakantie is, kan De Graaf pas op 29 juli onder het mes en is de oud-speler van RBC, Feyenoord en ADO Den Haag niet voor eind augustus hersteld.

Bot

"Er zijn twee stukjes bot los in mijn enkel en die moeten verwijderd worden", legt De Graaf zijn kwetsuur uit op de clubsite van NAC. "Ik had er al last van nadat ik gerevalideerd was van de enkelblessure die ik in de winterstop had opgelopen. Punt was dat we er maar niet achter kwamen waar die pijn door veroorzaakt werd. Een CT-scan wierp uiteindelijk licht op de zaak."

Maaskant

De nieuwe trainer Robert Maaskant kan in de voorbereiding voorlopig ook niet beschikken over Kurt Elshot en nieuweling Ellery Cairo. Elshot kampt met een knieblessure. Cairo heeft lange tijd niet getraind en werkt met een fysiotherapeut van de club een apart programma af.

Training

De al langer uitgeschakelde Gert Jan Tamerus en Tim Gilissen ontbreken ook bij de training van NAC. Gilissen kampt met lies- en buikwandproblemen en weet niet hoe lang hij uit de roulatie is.

"In eerste instantie dachten we dat het met rust wel over zou gaan, maar de klachten kwamen terug." Komende week wordt de middenvelder verder onderzocht. "Dan hoop ik dat de oorzaak van mijn klachten gevonden kan worden, zodat er ook iets aan gedaan kan worden."