ROTTERDAM - De Nederlandse volleyballers hebben vrijdag in Rotterdam hun ongeslagen status in de European League behouden. De ploeg van bondscoach Peter Blangé won met 3-0 van Groot-Brittannië: 25-23 25-13 25-11.

De volleyballers boekten zodoende hun zevende zege op rij. Slowakije won eerder op de vrijdag met 3-2 van Portugal (21-25 25-21 25-23 22-25 15-13) en heeft nu ook zeven overwinningen achter haar naam.

Die ploeg heeft echter drie wedstrijden meer gespeeld. De ploeg van Blangé, die zijn selectie drastisch verjongde, kan plaatsing voor de Final Four nog nauwelijks ontgaan.

Oranje

Oranje kreeg alleen in de eerste set aardig weerwerk van de Britse volleyballers te verwerken. Toen de thuisploeg het eerste bedrijf met 25-23 naar zich toetrok, zakte het moraal van de opponent drastisch.

In de twee daaropvolgende sets werd duidelijk dat Nederland twee klassen beter is dan Groot-Brittannië. Vooral Yannick van Harskamp was zeer goed op dreef.

De speler kreeg van bondscoach Blangé als dank een publiekswissel. De jonge volleyballer verliet onder luid applaus het veld.

Slowakije

Zaterdag speelt Nederland de topper tegen Slowakije, een dag later is Portugal de tegenstander.