AMSTERDAM - Rafael Nadal heeft voor het derde opeenvolgende jaar de finale van Wimbledon gehaald. De als tweede geplaatste Spanjaard rekende met 6-1, 7-6 (3), 6-3 af met de Duitser Rainer Schüttler. Nadal treft in finale opnieuw Roger Federer.

De Zwitserse nummer een van de wereld, die de laatste vijf edities van Wimbledon won, was in drie sets te sterk voor Marat Safin.

Finale

Wimbledon krijgt als verwacht dezelfde finale als de afgelopen twee jaar. De Spanjaard komt ieder jaar dichter bij de zege. In 2006 moest Nadal het in een viersetter afleggen tegen Federer.

Vorig jaar dwong hij de Zwitser zelfs tot een vijfde set. In de onderlinge ontmoetingen leidt Nadal, mede door zijn sterke spel op gravel, met 11-6. Op gras won hij echter nog nooit van Federer.

Voortvarend

Tegen Schüttler begon Nadal als vanouds voortvarend. Hij brak de Duitser in de eerste set drie maal en gunde zijn tegenstander slechts tien punten in zeven games.

In de tweede set kwam Schüttler, die verrassend tot de halve finale was doorgedrongen, meer in het spel voor. Hij brak Nadal in de derde game en mocht op 5-4 serveren voor de set. Nadal rechtte de rug, brak terug en won de set via een tiebreak.

Schüttler

Schüttler had een ronde eerder zijn vechtersmentaliteit getoond in het duel met Arnaud Clement en ook tegen Nadal vocht hij voor wat hij waard was.

Bij een stand van 5-3 werkte de ongeplaatste Duitser op eigen service nog drie matchpoints weg, maar een game later moest hij zich alsnog gewonnen geven.