PARIJS - Kameroen heeft donderdagavond in de eerste poulewedstrijd in het toernooi om de Confederatie-beker tegen Brazilië verrast met een overwinning. Dankzij een treffer van Samuel Eto'o in de slotfase wonnen de Afrikanen het duel in groep B met 1-0.

Turkije begon het toernooi net als Kameroen goed. In de andere wedstrijd in groep B versloeg het land de Verenigde Staten met 2-1. Beasley bracht de Amerikanen voor rust op voorsprong, maar Okan Yilmaz maakte gelijk uit een strafschop.

In de tweede helft besliste Tuncay de wedstrijd met een fraaie treffer. In de slotfase van de wedstrijd viel Earnest Stewart aan Amerikaanse zijde in. De aanvaller speelde in Nederland voor Willem II en NAC.

De verrassing van de dag kwam echter op naam van Kameroen, dat de wereldkampioen onderuit haalde. In vier onderlinge ontmoetingen was het de eerste zege voor de Afrikanen. Brazilië kwam niet voorbij de verdediging, die onder leiding van Rigobert Song goed stond.

Aan de overzijde waren de aanvallers van Kameroen lange tijd evenmin in staat iets tot stand te brengen, maar zeven minuten voor tijd slaagde Eto'o in zijn opzet. Zijn afstandsschot trof doel.