AMSTERDAM - PSV heeft Anton Scheutjens aangesteld als tweede keeperstrainer. De 40-jarige oud-doelman komt over van Roda JC, waar hij nog een contract voor één jaar had.

Scheutjens tekent in Eindhoven een contract voor twee seizoenen en gaat samenwerken met de andere nieuwe keeperstrainer Hans Segers. Zij volgen Joop Hiele op.

Scheutjens stond in het verleden al onder contract bij PSV en speelde zijn wedstrijden in het tweede elftal van de club. Hij stond in zijn actieve loopbaan verder onder de lat bij Roda JC, Go Ahead Eagles en Helmond Sport. "Mijn hart ligt hier, het is fijn om weer terug te zijn", zegt Scheutjens op de website van de landskampioen.

Vertrek

Scheutjens was slechts één seizoen keeperstrainer in Kerkrade. Daarvoor vervulde hij die functie bij Helmond Sport en stond noodgedwongen door blessures zelfs twee keer zelf onder de lat. Door het vertrek van keeper Heurelho Gomes naar Tottenham Hotspur is de komst van de Braziliaan Flavio Tenius naar PSV van de baan.

Doelman

PSV maakte woensdag de komst van Andreas Isaksson naar Eindhoven bekend. Scheutjens heeft de Zweedse nationale doelman nog niet gesproken, maar kijkt uit naar een samenwerking met de ervaren keeper.

"Ik heb hem goed in de gaten gehouden tijdens het EK en ik denk dat we met Isaksson een goede aankoop hebben gedaan."